Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vietnamská polievka

Vietnamská polievka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Cibuľu a zázvor opečieme na otvorenom ohni do čierna, necháme vychladnúť a ošúpeme.
2
Badián, škoricu a kardamón opečieme v rúre tak, aby sa ľahko pripiekli.
3
Klinčeky, koriander a korenie opražíme na suchej panvici.
4
Do mäsového vývaru vložíme cukor, cibuľu, zázvor, opečené korenie a citrónovú trávu, varíme približne 30 minút.
5
Príprava mäsových guličiek: Cibuľku a koriander nasekáme nadrobno a premiešame s mletým mäsom, soľou, ryžou a vajcom.
6
Vytvarujeme guličky, ktoré varíme vo vode, ktorú ochutíme soľou a rybou omáčkou, cca 10 minút.
7
Príprava rezancov: Ploché rezance necháme niekoľko desiatok minút namáčať.
8
Medzitým dáme zavariť vodu, vypneme platničku a rezance necháme v horúcej vode po dobu cca 2 minút. Potom ich zlejeme a prepláchneme vo vlažnej vode.
9
Do misky naservírujeme rezance, mungo výhonky, šalotku, nadrvené korenie a mäsové guličky a zalejeme horúcim vývarom.
10
Polievku dochutíme bazalkou, chilli a koriandrom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

259
kcal

1085
kJ

Makroživiny

0816253341 14.98 g33.93 g5.91 g5.3 g B S T Vl
Bielkoviny:14.98 g
Sacharidy:33.93 g
Tuky:5.91 g
Vláknina:5.3 g

Glykémia

index
12
kcal

nálož
4.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.07
kcal

cholesterol
58
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (14.98 g) Sacharidy (33.93 g) Tuky (5.91 g) Vláknina (5.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.3 %) Sacharidy (52.9 %) Tuky (19.8 %) Vláknina (4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.