Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Kurací vývar s pečeňovou knedľou

Kurací vývar s pečeňovou knedľou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A9 - Celer, A1 - Lepek, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Priprava knedličky: Kuracia pečeň a prsia rozmixujeme.
2
Pridáme strúhanku namočenú v mlieku.
3
Osolíme a okoreníme.
4
Pridáme žĺtky, petržlenovú vňať, majorán a pretlačený cesnak.
5
Všetko premiešame a necháme asi hodinu v chladničke.
6
Príprava vývaru: Kuracie mäso, zeler, mrkva, petržlen, cibuľu, petržlenovú vňať a korenie vložíme do 0,5 litra studenej vody.
7
Privedieme do varu a necháme mierne prebublávať asi 2 hodiny.
8
Zmes na pečeňovú knedľu vyberieme z chladničky, vytvarujeme a varíme cca 5 minút vo vývare.
9
Polievku podávame ozdobenou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

183
kcal

764
kJ

Makroživiny

0510152025 20.9 g9.24 g6.39 g2.27 g B S T Vl
Bielkoviny:20.9 g
Sacharidy:9.24 g
Tuky:6.39 g
Vláknina:2.27 g

Glykémia

index
15
kcal

nálož
1.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.78
kcal

cholesterol
336.4
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (20.9 g) Sacharidy (9.24 g) Tuky (6.39 g) Vláknina (2.27 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (46.5 %) Sacharidy (20.5 %) Tuky (30.6 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.