Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
356 kcal
Energia kJ
1490 kJ
Bielkoviny
10 g
Sacharidy
70 g
Tuky
1.5 g
Vláknina
4 g
Pšeničná strúhanka sa vyrába z lúpaných zŕn pšenice (Triticum).
Strúhanka je lepková, nie je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
V kuchyni má obdobné použitie ako klasická krupica či hrubá múka. Hodí sa na prípravu:
- kaší,
- knedlí,
- polenty,
- nátierok,
- zavárač do polievok,
- lievancov,
- múčnikov,
- pudingov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>