Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Fish and chips II

Fish and chips II

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A1 - Lepek, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava ryby: Filet obalíme v zmesi múky, vody a vajcia.
2
Osolíme a okoreníme.
3
Vložíme na panvicu s olejom.
4
Smažíme 4-5 minút z každej strany.
5
Príprava zemiakov: Zemiaky očistíme a olúpeme.
6
Pozdĺžne nakrájame do tvaru hranoliek.
7
Osolíme a v panvici s olejom vyprážame dozlatista.
8
Príprava dipu: Cesnak olúpeme a roztlačíme.
9
Spoločne s citrónovou šťavou vmiešame do jogurtu.
10
Príprava šalátu: Listovú zeleninu nakrájame.
11
Pokvapkáme balzamikovým octom, olivovým olejom a premiešame.
12
Podávame ozdobené nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

722
kcal

3019
kJ

Makroživiny

01123344657 47.36 g38.88 g40.83 g4.58 g B S T Vl
Bielkoviny:47.36 g
Sacharidy:38.88 g
Tuky:40.83 g
Vláknina:4.58 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
9.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.55
kcal

cholesterol
234
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (47.36 g) Sacharidy (38.88 g) Tuky (40.83 g) Vláknina (4.58 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (26.9 %) Sacharidy (22 %) Tuky (49.9 %) Vláknina (1.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.