Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Karfiolové karbonátky

Karfiolové karbonátky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Príprava fašírky: Karfiol očistíme.
2
V osolenej vode uvaríme domäkka.
3
Potom ho necháme vychladnúť.
4
Vložíme do misky spoločne s cesnakom, majoránom, vajcom, múkou a korením.
5
Dôkladne premiešame do formy cesta.
6
Zo zmesi ručne vytvoríme fašírky.
7
Na panvici s olejom pečieme dozlatista po oboch stranách.
8
Príprava zemiakov: Zemiaky olúpeme a nakrájame na kúsky.
9
V hrnci s osolenou vodou varíme 15 minút.
10
Príprava zeleniny: Hrášok a karotku mierne osolíme.
11
Na panvici s maslom krátko podusíme.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

704
kcal

2945
kJ

Makroživiny

01224364860 19.3 g50.18 g44.37 g13.34 g B S T Vl
Bielkoviny:19.3 g
Sacharidy:50.18 g
Tuky:44.37 g
Vláknina:13.34 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
14.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.58
kcal

cholesterol
210.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (19.3 g) Sacharidy (50.18 g) Tuky (44.37 g) Vláknina (13.34 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.3 %) Sacharidy (29.3 %) Tuky (55.7 %) Vláknina (3.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.