Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zemiakový guláš s klobásou v chlebovom bochníku

Zemiakový guláš s klobásou v chlebovom bochníku

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
2
Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky, klobásu na kolieska.
3
Olej rozpálime na panvici, pridáme klobásku, cibuľu a chvíľu restujeme.
4
Potom pridáme sladkú aj pálivú papriku, rascu a cesnak a opäť restujeme.
5
Po chvíľke zmes zalejeme vodou a pridáme zemiaky.
6
Akonáhle sú zemiaky mäkké, z bochníčka chleba vydlabeme striedku a zahustíme jej guláš.
7
Pridáme majoránku a korenie, všetko premiešame a hotový guláš podávame v chlebovom bochníku.
8
Pokrm môžeme dozdobiť nasekanou pažítkou, vetvkou tymiánu a jarnou cibuľkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

888
kcal

3714
kJ

Makroživiny

0306090120150 28.3 g122.07 g28.82 g13.45 g B S T Vl
Bielkoviny:28.3 g
Sacharidy:122.07 g
Tuky:28.82 g
Vláknina:13.45 g

Glykémia

index
51
kcal

nálož
62.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.5
kcal

cholesterol
35
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (28.3 g) Sacharidy (122.07 g) Tuky (28.82 g) Vláknina (13.45 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.9 %) Sacharidy (55.8 %) Tuky (28.4 %) Vláknina (2.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.