Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vegánska pizza

Vegánska pizza

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Príprava paradajkového základu: Pretlak zmiešame s prelisovaným cesnakom, sušeným oreganom, soľou a nadrobno nakrájanými lístkami bazalky.
2
Príprava „vegánskeho syra“: Kešu namočíme na 10-12 hodín vo vode.
3
Droždie nadrolíme do pohára, zalejeme troškou teplej vody a rozmiešame.
4
Pohár na 10 minút odložíme nabok.
5
Namočené kešu rozmixujeme sa lahôdkovým droždím, soľou a lyžicou vody.
6
Mixujeme do chvíle, kedy vznikne svetlá hmota podobná tavenému syru či fondue.
7
Pridáme štipku kurkumy a premiešame.
8
Príprava cesta: V mise zmiešame pohánkovú, pšenovú a kukuričnú múku.
9
Vlejeme do nej pohárik s rozmiešaným droždím.
10
Pridáme lyžičku oleja, soľ, rozmarín a chia semienka.
11
Ingrediencie v mise vypracujeme do podoby vláčneho cesta.
12
Cesto na pol hodinky odložíme na teplé miesto.
13
Medzitým umyjeme špenát a necháme ho zľahnúť na rozpálenej panvici s olejom.
14
Akonáhle listy zmenšia svoj objem, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a premiešame.
15
Potom cesto vytvarujeme do tenkej okrúhle placky a potrieme ho vrstvou paradajkového pyré s bylinkami a cesnakom.
16
Naň pridáme rastlinný syr a špenát.
17
Celú pizzu posypeme kukuricou a naklíčenou cícerom, a pridáme kúsky červenej papriky.
18
Pizzu vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme 25 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

259
kcal

1083
kJ

Makroživiny

0816253341 8.28 g34.48 g8.32 g6.47 g B S T Vl
Bielkoviny:8.28 g
Sacharidy:34.48 g
Tuky:8.32 g
Vláknina:6.47 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
12.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.66
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.28 g) Sacharidy (34.48 g) Tuky (8.32 g) Vláknina (6.47 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13 %) Sacharidy (54.1 %) Tuky (28.1 %) Vláknina (4.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.