Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
408 kcal
Energia kJ
1703 kJ
Bielkoviny
5.6 g
Sacharidy
82.2 g
Tuky
4 g
Vláknina
2 g
Kukuričná múka sa vyrába rozomletím zŕn kukurice (Zea mays).
Kukuričná múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používajú na odvodnenie) a horčíka - oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému.
Má vysoký glykemický index. S touto informáciou by mali správne naložiť predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutí diabetom,
- v redukčných diétach.
Kukuričná múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>