Kurzy ATAC

Múka pšenová

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka pšenová

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

404 kcal

Energia kJ

1687 kJ

Bielkoviny

11 g

Sacharidy

73 g

Tuky

4 g

Vláknina

8 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (11 g) Sacharidy (73 g) Tuky (4 g) Vláknina (8 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.4 %) Sacharidy (75.7 %) Tuky (8.9 %) Vláknina (4 %)

Pšenová múka sa vyrába rozomletím pšeno (lúpaných zŕn prosa (Panicum)).

Pšenová múka a zdravie

Pšenová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka a fosforu. strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Pšenová múka v kuchyni

Pšenová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva.
Je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.