Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tuniakové karbonátky s batátmi

Tuniakové karbonátky s batátmi

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Tuniaka nakrájame na kúsky.
2
Šalotku olúpeme a nakrájame na kocky.
3
Vložíme do misky, pridáme vajcia, soľ, korenie a papriku.
4
Všetko rozmixujeme.
5
Z kaše ručne vytvoríme karbonátky.
6
V miske rozmiešame žĺtok so soľou a korením.
7
V zmesi namočíme karbonátky.
8
Obalíme ich v strúhanke.
9
Na panvici s olejom vyprážame zo všetkých strán dozlatista.
10
Príprava prílohy: Batáty olúpeme a nakrájame na kúsky.
11
V hrnci s nesolenou vodou uvaríme do mäkka.
12
Scedíme vodu a mierne osolíme.
13
Príprava dipu: Jogurt zmiešame s citrónovou šťavou.
14
Pridáme sladkú papriku a dôkladne premiešame.
15
Ochutíme nasekanou chilli papričkou.
16
Podávame so šalátom a ozdobené vetvičkami kôpru.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

471
kcal

1971
kJ

Makroživiny

0918263544 36.61 g36.35 g18.73 g5.31 g B S T Vl
Bielkoviny:36.61 g
Sacharidy:36.35 g
Tuky:18.73 g
Vláknina:5.31 g

Glykémia

index
27
kcal

nálož
9.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.12
kcal

cholesterol
311
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (36.61 g) Sacharidy (36.35 g) Tuky (18.73 g) Vláknina (5.31 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (31.6 %) Sacharidy (31.4 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (2.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.