Kurzy ATAC

Strúhanka kukuričná

Kategória: Obilniny bezlepkové / Ostatné

Strúhanka kukuričná

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

345 kcal

Energia kJ

1441 kJ

Bielkoviny

5 g

Sacharidy

75 g

Tuky

0 g

Vláknina

5 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (5 g) Sacharidy (75 g) Tuky (0 g) Vláknina (5 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (6.1 %) Sacharidy (91 %) Tuky (0 %) Vláknina (2.9 %)

Kukuričná strúhanka sa vyrába z lúpaných zŕn kukurice (Zea mays).

Kukuričná strúhanka a zdravie

Strúhanka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Kukuričná strúhanka v kuchyni

V kuchyni má obdobné použitie ako klasická krupica či hrubá múka. Hodí sa na prípravu:
- kaší,
- knedlí,
- polenty,
- nátierok,
- zavárač do polievok,
- lievancov,
- múčnikov,
- pudingov.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.