Kategória: Obilniny bezlepkové / Ostatné
Energia kcal
345 kcal
Energia kJ
1441 kJ
Bielkoviny
5 g
Sacharidy
75 g
Tuky
0 g
Vláknina
5 g
Kukuričná strúhanka sa vyrába z lúpaných zŕn kukurice (Zea mays).
Strúhanka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
V kuchyni má obdobné použitie ako klasická krupica či hrubá múka. Hodí sa na prípravu:
- kaší,
- knedlí,
- polenty,
- nátierok,
- zavárač do polievok,
- lievancov,
- múčnikov,
- pudingov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>