Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tatarák z tuniaka s avokádom a bagetkou

Tatarák z tuniaka s avokádom a bagetkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A11 - Sezam, A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Avokádo olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kocky.
2
Pridáme nasekané bylinky, soľ, korenie a citrónovú šťavu a všetko premiešame.
3
Olúpeme cibuľu a tiež ju nakrájame na malé kúsky.
4
Čerstvého tuniaka nakrájame na malé kocky, pridáme cibuľku, sezamový olej, zázvor, sójovú a rybiu omáčku, chilli, koriander a šťavu z citróna.
5
K rybe pridáme cibuľku, sezamový olej, zázvor, sójovú a rybiu omáčku, chilli, koriander a šťavu z citróna, a dôkladne premiešame.
6
Ako základ na tanieri položíme avokádo, na ktoré umiestnime tuniaka.
7
Dozdobíme klíčkami žeruchy.
8
Podávame s opečenou bagetkou, ktorú pokvapkáme olivovým olejom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

767
kcal

3210
kJ

Makroživiny

01121324253 44.42 g42.1 g43.53 g14.72 g B S T Vl
Bielkoviny:44.42 g
Sacharidy:42.1 g
Tuky:43.53 g
Vláknina:14.72 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
11
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.35
kcal

cholesterol
78
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (44.42 g) Sacharidy (42.1 g) Tuky (43.53 g) Vláknina (14.72 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (23.7 %) Sacharidy (22.5 %) Tuky (50 %) Vláknina (3.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.