Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Štedrý večer bez mäsa

Štedrý večer bez mäsa

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A9 - Celer

Postup prípravy:

1
Príprava tofu: Nakrájame biele tofu na plátky s hrúbkou 6-8 milimetrov a na chvíľu ich namočíme do sójovej omáčky.
2
Potom ich namočíme do konopného mlieka, zľahka okoreníme a pokvapkáme citrónom.
3
Obalíme ich v strúhanke a vložíme na rozohriatu panvicu s olejom.
4
Smažíme približne 4 minúty z každej strany.
5
Príprava šalátu: Zemiaky uvaríme v nesolenej vode v šupke.
6
Súčasne v ďalšom hrnci uvaríme zeler a mrkvu.
7
Po odstavení a vychladnutí zemiaky olúpeme.
8
Spoločne s mrkvou a zelerom nakrájame na kocky.
9
Zmiešame ich s nakrájanou uhorkou, cibuľou a klíčeným mungo.
10
Pridáme sójový jogurt a všetko dôkladne premiešame.
11
Ochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a sirupom.
12
Znovu premiešame, prikryjeme a necháme v chlade odležať.
13
Vyprážané tofu ochutíme rozmarínom a citrónom.
14
Podávame ozdobené cherry paradajkami a čerstvou pažítkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

549
kcal

2295
kJ

Makroživiny

01428415569 23.43 g57.81 g22.14 g12.18 g B S T Vl
Bielkoviny:23.43 g
Sacharidy:57.81 g
Tuky:22.14 g
Vláknina:12.18 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
16.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (23.43 g) Sacharidy (57.81 g) Tuky (22.14 g) Vláknina (12.18 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.4 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (35.4 %) Vláknina (4.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.