Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Špenát so zemiakmi a vajcom

Špenát so zemiakmi a vajcom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Zemiaky zbavíme šupky, nakrájame na štvrtiny a varíme v osolenej vode do mäkka približne 15 minút.
2
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji.
3
Prisypeme špenát, ochutíme soľou a korením a dusíme cca 15 minút.
4
Múku rozmiešame v mlieku na kašu a vmiešame do špenátu.
5
Potom pridáme prelisovaný cesnak.
6
Vajcia uvaríme (8 minút) a servírujeme so zemiakmi a špenátom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

371
kcal

1553
kJ

Makroživiny

0917263443 15.64 g35.44 g17.03 g6.79 g B S T Vl
Bielkoviny:15.64 g
Sacharidy:35.44 g
Tuky:17.03 g
Vláknina:6.79 g

Glykémia

index
29
kcal

nálož
10.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.07
kcal

cholesterol
187.8
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (15.64 g) Sacharidy (35.44 g) Tuky (17.03 g) Vláknina (6.79 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.2 %) Sacharidy (38.9 %) Tuky (40.3 %) Vláknina (3.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.