Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Slivkový koláč

Slivkový koláč

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Príprava sliviek: Sušené slivky namočíme na 3 hodiny vo vode.
2
Potom ich premiestnime do nádoby, prilejeme trochu vody a rozmixujeme.
3
Pridáme chia semienka a vykôstkované a na kúsky nakrájané čerstvé slivky.
4
Všetko dôkladne premiešame.
5
Príprava cesta: Do misy rozklepneme vajcia a zmiešame ich s mandľovým mliekom, medom, pšeničnou a makovou múkou.
6
Pridáme mandľové maslo, škoricu a kypriaci prášok.
7
Cesto presunieme do koláčovej formy a jeho stred pokryjeme slivkovou zmesou s chia semienkami.
8
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180 °C.
9
Pečieme 30 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

268
kcal

1123
kJ

Makroživiny

0918273645 8.66 g37.54 g7.85 g6.53 g B S T Vl
Bielkoviny:8.66 g
Sacharidy:37.54 g
Tuky:7.85 g
Vláknina:6.53 g

Glykémia

index
40
kcal

nálož
15.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.14
kcal

cholesterol
74
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.66 g) Sacharidy (37.54 g) Tuky (7.85 g) Vláknina (6.53 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.1 %) Sacharidy (56.7 %) Tuky (25.5 %) Vláknina (4.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.