Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mungo vývar

Mungo vývar

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Mungo fazule namáčame 2 hodiny v studenej vode.
2
V hrnci rozpustíme maslo.
3
Prisypeme nadrobno nakrájanú šalotku.
4
Po zmäknutí šalotky pridáme prelisovaný cesnak a korenie.
5
Restujeme približne 1 minútu.
6
Potom pridáme fazule a chilli.
7
Zalejeme vodou a varíme 30 minút.
8
Celú zmes rozmixujeme a dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy.
9
Nakoniec polievku dozdobíme koriandrom a mungo klíčkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

271
kcal

1132
kJ

Makroživiny

0918263544 13.67 g36.94 g5.32 g10.12 g B S T Vl
Bielkoviny:13.67 g
Sacharidy:36.94 g
Tuky:5.32 g
Vláknina:10.12 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
9.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1
kcal

cholesterol
12.75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (13.67 g) Sacharidy (36.94 g) Tuky (5.32 g) Vláknina (10.12 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (20.4 %) Sacharidy (55.2 %) Tuky (17.1 %) Vláknina (7.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.