Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mrkvový koláč s goji

Mrkvový koláč s goji

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Mrkvu olúpeme a na jemno postrúhame.
2
Pridáme mandľové mlieko, ľanové semienka a vločky.
3
Všetko rozmixujeme do podoby jednoliateho cesta bez hrudiek a kúskov.
4
Do cesta pridáme múku a psyllium.
5
Rozklepneme do neho vajce a dôkladne všetko premiešame.
6
Potom do cesta pridáme olej, med, škoricu, mletý zázvor a časť goji.
7
Druhú časť goji nadrobno nasekáme a ponecháme ich ako posypku na koláč.
8
Do cesta prisypeme kypriaci prášok a znovu premiešame.
9
Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme 40 minút.
10
Nakoniec povrch dezertu zasypeme namletými plodmi kustovnice.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

238
kcal

997
kJ

Makroživiny

0918273645 6.64 g37.15 g5.66 g6.1 g B S T Vl
Bielkoviny:6.64 g
Sacharidy:37.15 g
Tuky:5.66 g
Vláknina:6.1 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
12.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.21
kcal

cholesterol
29.6
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.64 g) Sacharidy (37.15 g) Tuky (5.66 g) Vláknina (6.1 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.3 %) Sacharidy (63.1 %) Tuky (20.7 %) Vláknina (4.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.