Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Hovädzí guláš s karlovarskou knedľou

Hovädzí guláš s karlovarskou knedľou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A7 - Mléko, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Príprava guláša: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kúsky.
2
Vložíme ju do hrnca so masťou a za občasného miešania restujeme.
3
Mäso nakrájame na kúsky.
4
Po zhnednutí cibule pridáme mäso a za priebežného miešania necháme zatiahnuť bielkoviny.
5
Dochutíme paprikou, majoránom, paradajkovým pretlakom, cesnakom, korením a soľou.
6
Pod pokrievkou dusíme minimálne 60 minút.
7
Príprava knedle: Rožky nakrájame na kocky.
8
V miske ich zalejeme mliekom.
9
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, soľ, žĺtok a múku.
10
Vložíme ešte bielok ušľahaný do snehu.
11
Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme knedľu.
12
Zabalíme ho do potravinovej fólie.
13
Vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme približne 25 minút.
14
Guláš podávame s krájanou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

732
kcal

3064
kJ

Makroživiny

01938577695 51.52 g78.89 g21.25 g9.72 g B S T Vl
Bielkoviny:51.52 g
Sacharidy:78.89 g
Tuky:21.25 g
Vláknina:9.72 g

Glykémia

index
28
kcal

nálož
22.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
4.05
kcal

cholesterol
232.3
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (51.52 g) Sacharidy (78.89 g) Tuky (21.25 g) Vláknina (9.72 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28.5 %) Sacharidy (43.6 %) Tuky (25.3 %) Vláknina (2.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.