Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Dvojfarebný sezamový koláč

Dvojfarebný sezamový koláč

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce, A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
V mise zmiešame pšenovú, cícerovú a ryžovú múku spolu s psylliom.
2
Do zmesi rozklepneme vajce, prilejeme mandľové mlieko, pridáme med a tahini.
3
Všetko dohladka rozmixujeme.
4
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
5
Prvú časť obohatíme o kakao, mak, polovicu pripraveného množstva kypriaceho prášku a mandľové mlieko.
6
Ingrediencie premiešame a vzniknuté tmavé cesto nalejeme do koláčovej formy.
7
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov.
8
Pečieme 15 minút.
9
Medzitým svetlú časť cesta doplníme o sezamové semienka, škoricu a zvyšok kypriaceho prášku.
10
Vyberieme tmavú časť koláča z rúry, prilejeme svetlé cesto a formu premiestnime do rúry.
11
Pečieme 35 minút.
12
Hotový dezert necháme ho chvíľu odležať a vychladiť.
13
Podávame posypané sezamovými semienkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

350
kcal

1463
kJ

Makroživiny

01020314151 11.96 g42.76 g11.67 g12.86 g B S T Vl
Bielkoviny:11.96 g
Sacharidy:42.76 g
Tuky:11.67 g
Vláknina:12.86 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
15.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.17
kcal

cholesterol
74
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (11.96 g) Sacharidy (42.76 g) Tuky (11.67 g) Vláknina (12.86 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.9 %) Sacharidy (49.7 %) Tuky (29.2 %) Vláknina (7.2 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.