Kurzy ATAC

Múka ryžová hladká

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka ryžová hladká

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

379 kcal

Energia kJ

1584 kJ

Bielkoviny

7 g

Sacharidy

80 g

Tuky

1.2 g

Vláknina

2 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (7 g) Sacharidy (80 g) Tuky (1.2 g) Vláknina (2 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (7.7 %) Sacharidy (88.4 %) Tuky (2.9 %) Vláknina (1.1 %)

Ryžová múka hladká sa vyrába rozomletím celých zŕn ryže (Oryza sativa).

Ryžová múka hladká a zdravie

Ryžová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je chudobná na vlákninu, disponuje preto vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- diabetom,
- v priebehu redukčných diét.

Ryžová múka hladká v kuchyni

Ryžová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva.
Je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.