Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
379 kcal
Energia kJ
1584 kJ
Bielkoviny
7 g
Sacharidy
80 g
Tuky
1.2 g
Vláknina
2 g
Ryžová múka hladká sa vyrába rozomletím celých zŕn ryže (Oryza sativa).
Ryžová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je chudobná na vlákninu, disponuje preto vysokou hodnotou glykemického indexu. S touto informáciou by mali správne nakladať predovšetkým ľudia:
- s inzulínovou rezistenciou,
- diabetom,
- v priebehu redukčných diét.
Ryžová múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva.
Je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>