Kategória: Strukoviny / Múka
Energia kcal
293 kcal
Energia kJ
1223 kJ
Bielkoviny
16 g
Sacharidy
30 g
Tuky
4 g
Vláknina
32 g
Cícerová múka sa vyrába rozomletím zŕn cíceru (Cicer).
Cícerová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používa na odvodnenie) a horčíka. Oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Cícerová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.