Kurzy ATAC

Múka cícerová

Kategória: Strukoviny / Múka

Múka cícerová

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

293 kcal

Energia kJ

1223 kJ

Bielkoviny

16 g

Sacharidy

30 g

Tuky

4 g

Vláknina

32 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (16 g) Sacharidy (30 g) Tuky (4 g) Vláknina (32 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (22.9 %) Sacharidy (42.9 %) Tuky (12.3 %) Vláknina (21.9 %)

Cícerová múka sa vyrába rozomletím zŕn cíceru (Cicer).

Cícerová múka a zdravie

Cícerová múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používa na odvodnenie) a horčíka. Oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Cícerová múka v kuchyni

Cícerová múka sa používa na výrobu:
- múčnikov,
- kaší,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.