Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Harira

Harira

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Cícer a fazule namočíme cez noc do studenej vody a necháme zmäknúť.
2
Cibuľu nakrájame na kocky.
3
V hrnci zahrejeme olivový olej, nasypeme nakrájanú cibuľu, jahňacie mäso a soľ.
4
Za stáleho miešania restujeme približne 7 minút.
5
Potom pridáme paradajkový pretlak, škoricu, zázvor a vodu.
6
Zmes dusíme pod pokrievkou približne 30 minút.
7
Potom pridáme šošovku, fazule a cícer a varíme 50 minút.
8
Ku koncu varenia pridáme citrónovú šťavu, nasekanú petržlen a koriander.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

324
kcal

1357
kJ

Makroživiny

0511162227 22.18 g19.22 g14.61 g13.64 g B S T Vl
Bielkoviny:22.18 g
Sacharidy:19.22 g
Tuky:14.61 g
Vláknina:13.64 g

Glykémia

index
19
kcal

nálož
3.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.11
kcal

cholesterol
46.8
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (22.18 g) Sacharidy (19.22 g) Tuky (14.61 g) Vláknina (13.64 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (27.9 %) Sacharidy (24.2 %) Tuky (39.6 %) Vláknina (8.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.