Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Bravčová zmes s fazuľkami a karotkou

Bravčová zmes s fazuľkami a karotkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A10 - Hořčice, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
2
Pridáme na kúsky naporciované mäso, rozomletý cesnak, soľ, korenie a lyžicu plnotučnej horčice.
3
Všetko podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
4
Zemiaky oškrabeme, umyjeme a varíme v osolenej vode.
5
Maslo rozpustíme na panvici, pridáme baby karotku a fazuľku a všetko krátko dusíme, pokiaľ nie je zelenina krehká (cca 2 minúty).
6
Mäso podávame so zemiakmi, dusenou zeleninou.
7
Pokrm dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

568
kcal

2377
kJ

Makroživiny

01019293848 38.97 g39.65 g26.14 g9.26 g B S T Vl
Bielkoviny:38.97 g
Sacharidy:39.65 g
Tuky:26.14 g
Vláknina:9.26 g

Glykémia

index
23
kcal

nálož
9.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.02
kcal

cholesterol
85.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (38.97 g) Sacharidy (39.65 g) Tuky (26.14 g) Vláknina (9.26 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (28 %) Sacharidy (28.5 %) Tuky (40.4 %) Vláknina (3.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.