Kategória: Strukoviny / Ostatné
Energia kcal
38 kcal
Energia kJ
157 kJ
Bielkoviny
2.2 g
Sacharidy
3.3 g
Tuky
0.5 g
Vláknina
5 g
Fazuľky sú bohatým zdrojom nerozpustnej vlákniny a draslíka. Majú nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Fazuľky je možné konzumovať surové aj tepelne upravené. V kuchyni majú pestré využitie:
- do polievok,
- súčasť šalátov,
- na grilovanie,
- do omáčok.
Chuťovo najlepšie vyniknú v čerstvom stave alebo po krátkej tepelnej úprave – restovaní, grilovaní, pečení a varení.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>