Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zemiakové placky

Zemiakové placky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Zemiaky oškrabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
Zlejeme z nich prebytočnú tekutinu.
3
Pridáme vajcia, múku, soľ, rascu, pretlačený cesnak a majoránku.
4
Rozmiešame do podoby cesta.
5
Ručne vytvoríme placky.
6
Na panvici s rozpáleným olejom ich z oboch strán opečieme dozlatista.
7
Podávame s nasekanou pažítkou a poľníčkom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

420
kcal

1757
kJ

Makroživiny

0816233139 10.98 g32.68 g26.14 g5.01 g B S T Vl
Bielkoviny:10.98 g
Sacharidy:32.68 g
Tuky:26.14 g
Vláknina:5.01 g

Glykémia

index
39
kcal

nálož
12.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.15
kcal

cholesterol
185
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.98 g) Sacharidy (32.68 g) Tuky (26.14 g) Vláknina (5.01 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.7 %) Sacharidy (31.9 %) Tuky (55 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.