Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Vegi karbonátky

Vegi karbonátky

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A10 - Hořčice, A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Vločky namočíme na hodinu do vody.
2
Mrkvu a petržlen nakrájame na kúsky.
3
Potom zeleninu s pohánkou uvaríme v nesolenej vode do mäkka.
4
Vodu zlejeme.
5
Varenú zmes rozmixujeme.
6
Kašu zmiešame s namočenými vločkami.
7
Pridáme chia múku, karí, sladkú papriku, sójovú omáčku a lahôdkové droždie.
8
Zmes dôkladne prehniteme.
9
Necháme 10 minút odstáť.
10
Potom zo zmesi vymodelujeme malé bochníčky.
11
Na panvici s olejom ich opražíme z oboch strán.
12
Karbonátky podávame s pečivom, horčicou a surovou zeleninou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

619
kcal

2588
kJ

Makroživiny

01938577695 19.73 g79.18 g20.98 g17.05 g B S T Vl
Bielkoviny:19.73 g
Sacharidy:79.18 g
Tuky:20.98 g
Vláknina:17.05 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
23.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.29
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (19.73 g) Sacharidy (79.18 g) Tuky (20.98 g) Vláknina (17.05 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13 %) Sacharidy (52 %) Tuky (29.7 %) Vláknina (5.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.