Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Trojstrukovinový šalát

Trojstrukovinový šalát

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Fazule namočíme na 10-12 hodín do vody.
2
Cícer a mungo prepláchneme a v miske necháme naklíčiť.
3
Potom ich scedíme a varíme v neosolenej vode 40 minút.
4
Olúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu.
5
Paradajky nakrájame na kúsky.
6
Na panvici s olejom necháme zosklovatieť cibuľu.
7
Potom pridáme kúsky paradajok.
8
Zmes osolíme, okoreníme a premiešame.
9
Prisypeme uvarené fazule, pridáme pretlačený cesnak, údenú mletú papriku a premiešame.
10
Naklíčený cícer pokvapkáme olejom, ochutíme šalátovým korením a premiešame.
11
Do guľatej formičky presunieme fazule, na ne dáme vrstvu ochutenej cíceru a povrch zasypeme naklíčenými mungo fazuľkami.
12
Šalát podávame s plátkami čerstvých paradajok, uhoriek a lístkami poľníka.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

377
kcal

1578
kJ

Makroživiny

01019293848 16.99 g40.25 g12.49 g17.93 g B S T Vl
Bielkoviny:16.99 g
Sacharidy:40.25 g
Tuky:12.49 g
Vláknina:17.93 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
9.7
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.01
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (16.99 g) Sacharidy (40.25 g) Tuky (12.49 g) Vláknina (17.93 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.3 %) Sacharidy (43.4 %) Tuky (29 %) Vláknina (9.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.