Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tomatová polievka s červenou šošovkou

Tomatová polievka s červenou šošovkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Paradajky umyjeme, zľahka narežeme a vložíme do hrnca s vriacou vodou.
2
Akonáhle sa paradajková šupka začne v mieste rezu odlupovať, vyberieme paradajky z hrnca a šupku odstránime.
3
Potom ich nakrájame na malé kúsky.
4
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
5
V hrnci s olejom cibuľku speníme.
6
Po chvíli pridáme lúpané paradajky a prepláchnutú šošovku.
7
Zmes osolíme, okoreníme a pár minút restujeme.
8
Potom ju zalejeme zhruba vriacou vodou.
9
Pridáme majorán, ligurček a bujón a varíme 15 minút.
10
Nakoniec obohatíme o prelisovaný cesnak, lahôdkové droždie, bazalku a petržlenovú vňať.
11
Obsah hrnca rozmixujeme.
12
Podávame s plátkami chleba.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

347
kcal

1452
kJ

Makroživiny

01223354658 14.68 g48.1 g7.56 g13.87 g B S T Vl
Bielkoviny:14.68 g
Sacharidy:48.1 g
Tuky:7.56 g
Vláknina:13.87 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
15
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.76
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (14.68 g) Sacharidy (48.1 g) Tuky (7.56 g) Vláknina (13.87 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.1 %) Sacharidy (56.1 %) Tuky (19 %) Vláknina (7.8 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.