Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Smotanové rizoto

Smotanové rizoto

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
V osolenej vode varíme pod pokrievkou približne 15 minút.
3
Medzitým orestujeme na panvici s olejom nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s plátkami mrkvy, hráškom a na kocky nakrájaným tempehom.
4
Zmes premiešame, osolíme a okoreníme.
5
Podlejeme troškou vody a necháme pár minút podusiť.
6
Uvarenú ryžu presunieme z hrnca na panvičku.
7
Prisypeme karí korenie, pridáme mandľovú smotanu a premiešame.
8
Pokrm ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
9
Podávame s plátkami čerstvých uhoriek a reďkoviek.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

633
kcal

2649
kJ

Makroživiny

01836537189 27.15 g74.05 g21.5 g17.37 g B S T Vl
Bielkoviny:27.15 g
Sacharidy:74.05 g
Tuky:21.5 g
Vláknina:17.37 g

Glykémia

index
21
kcal

nálož
15.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.17
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (27.15 g) Sacharidy (74.05 g) Tuky (21.5 g) Vláknina (17.37 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.4 %) Sacharidy (47.5 %) Tuky (29.7 %) Vláknina (5.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.