Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Seitan na kari

Seitan na kari

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
2
Uvaríme ju v nesolenej vode.
3
Na panvici s olejom orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu s cesnakom.
4
Pridáme karí a za stáleho miešania krátko restujeme.
5
Podlejeme trochou vody.
6
Privedieme do varu a pridáme nakrájané papriky.
7
Dusíme pod pokrievkou 3 minúty.
8
Potom pridáme na kocky nakrájaný seitan a hrášok.
9
Zaprášime pohánkovou múkou a premiešame.
10
Po minúte varu zjemníme menším množstvom kokosového mlieka.
11
Ochutíme sójovou omáčkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

951
kcal

3980
kJ

Makroživiny

0306090120150 41.15 g122.3 g30.79 g10.15 g B S T Vl
Bielkoviny:41.15 g
Sacharidy:122.3 g
Tuky:30.79 g
Vláknina:10.15 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
38
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.77
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (41.15 g) Sacharidy (122.3 g) Tuky (30.79 g) Vláknina (10.15 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (17.5 %) Sacharidy (52.1 %) Tuky (28.3 %) Vláknina (2.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.