Kategória: Obilniny lepkové / Ostatné
Energia kcal
207 kcal
Energia kJ
864 kJ
Bielkoviny
22 g
Sacharidy
23 g
Tuky
2 g
Vláknina
0.2 g
Seitan je potravina vyrobená z pšeničnej múky (vyplavením škrobu z pšeničnej múky rozmiešanej s vodou). Často sa označuje ako „pšeničné mäso“. Je možné ho ľahko vyrobiť aj v domácich podmienkach. Používa sa ako koncentrovaný zdroj bielkovín (podobne ako robi) a je považovaný za alternatívu mäsa.
Seitan je zdrojom lepku, nie je preto vhodný pre bezlepkovú diétu.
Seitan sa pripravuje rovnako ako mäso, jeho výraznou výhodou je jeho kratšia doba úpravy. Je možné ho:
- variť,
- piecť,
- dusiť,
- smažiť.
V obchodnej sieti sú bežne dostupné aj spracované výrobky v podobe fašírok, rezňov a iných polotovarov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>