Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Šalát s raw cícerovými guľami

Šalát s raw cícerovými guľami

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

Tento recept neobsahuje žiadne alergény.

Postup prípravy:

1
Príprava cícerových gulí: Sušené paradajky namočíme na 2 hodiny vo vode.
2
Potom ich scedíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do mixéra.
3
Pridáme naklíčený cícer, lahôdkové droždie, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a olej.
4
Rozmixujeme do podoby tuhšej hmoty.
5
Z vytvoreného cesta vytvarujeme menšie cícerové gule.
6
Pokiaľ je cícerové cesto príliš tuhé a drolivé, prilejeme do zmesi trochu vody a premixujeme.
7
Príprava šalátu: V miske zmiešame lístky šalátu s nakrájanou paprikou a cherry paradajkami.
8
Mierne osolíme a okoreníme.
9
Pokvapkáme citrónovou šťavou, ľanovým olejom a premiešame.
10
Nakoniec šalátovú misku obložíme cícerovými guľami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

487
kcal

2038
kJ

Makroživiny

01122344556 18.14 g46.94 g17.95 g32.61 g B S T Vl
Bielkoviny:18.14 g
Sacharidy:46.94 g
Tuky:17.95 g
Vláknina:32.61 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
11.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (18.14 g) Sacharidy (46.94 g) Tuky (17.95 g) Vláknina (32.61 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (15.2 %) Sacharidy (39.3 %) Tuky (32.4 %) Vláknina (13.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.