Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pstruh na hubách

Pstruh na hubách

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov a húb: Zemiaky a huby najprv očistíme.
2
Huby nakrájame na plátky.
3
Celé zemiaky a nakrájané huby vložíme do hrnca s menším množstvom vody a osolíme.
4
Pod pokrievkou varíme do zmäknutia zemiakov.
5
Príprava smotany: Biele tofu rozmixujeme s malou lyžičkou oleja a rovnakým množstvom balzamikového octu.
6
Príprava pstruha: Rybu dôkladne umyjeme.
7
Naporciujeme na filety, ktoré na chrbte mierne nakrojíme.
8
Osolíme, okoreníme a pridáme trochu rasce.
9
Vložíme na rozpálenú panvicu s menším množstvom oleja.
10
Prudko orestujeme z oboch strán.
11
Pod pokrievkou necháme dôjsť na miernej teplote 2 minúty.
12
Hotového pstruha pokvapkáme šťavou z čerstvého citróna.
13
Podávame na hubách s čerstvou rukolou a zemiakmi so smotanou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

413
kcal

1729
kJ

Makroživiny

0918263544 36.32 g25.33 g17.34 g5.26 g B S T Vl
Bielkoviny:36.32 g
Sacharidy:25.33 g
Tuky:17.34 g
Vláknina:5.26 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
6.1
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.25
kcal

cholesterol
105
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (36.32 g) Sacharidy (25.33 g) Tuky (17.34 g) Vláknina (5.26 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (35.8 %) Sacharidy (25 %) Tuky (36.8 %) Vláknina (2.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.