Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečená tilápia s pyré

Pečená tilápia s pyré

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme.
2
Rozkrojíme na štvrtky.
3
Osolíme, okoreníme a vložíme do panvice s menším množstvom oleja.
4
Pri nízkej teplote pečieme pod pokrievkou 25 minút.
5
Príprava tilápie: Čerstvý filet z tilápie umyjeme.
6
Osolíme, okoreníme a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov.
7
Pečieme 15 minút.
8
Príprava pyré: Na panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu spoločne s listami špenátu.
9
Brokolicu rozdelíme na ružičky a vložíme ich do hrnca s vodou.
10
Varíme 2 - 3 minúty.
11
Scedíme a presunieme k špenátovo-cibuľovej zmesi na panvicu.
12
Zmes krátko orestujeme.
13
Panvicu odstavíme zo sporáka a pridáme strúčiky prelisovaného cesnaku, miso pastu a mandľovú smotanu.
14
Obsah panvice rozmixujeme do podoby krémového pyré.
15
Podávame s pečenými zemiakmi a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

450
kcal

1882
kJ

Makroživiny

0918273645 35.84 g37.31 g15.07 g10.87 g B S T Vl
Bielkoviny:35.84 g
Sacharidy:37.31 g
Tuky:15.07 g
Vláknina:10.87 g

Glykémia

index
24
kcal

nálož
9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
3.46
kcal

cholesterol
85.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (35.84 g) Sacharidy (37.31 g) Tuky (15.07 g) Vláknina (10.87 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (32.4 %) Sacharidy (33.7 %) Tuky (29.3 %) Vláknina (4.6 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.