Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Mungo s paradajkovým pyré

Mungo s paradajkovým pyré

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Príprava munga: Surové fazule mungo namočíme na 10-12 hodín vo vode.
2
Vodu zlejeme a fazule dôkladne prepláchneme.
3
V nesolenej vode varíme pod pokrievkou približne 30 minút.
4
V prvých minútach varu je vhodné zbierať z vody vytvárajúcej sa penu.
5
Príprava paradajkového pyré: Zrelé umyté paradajky rozmixujeme na kašu.
6
Následne v rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme trochu rasce.
7
Po 2 minútach pridáme paradajkový mix s karí, korením a bobkovým listom.
8
S priebežným miešaním dusíme 5 minút.
9
Vo finále do pyré vmiešame uvarené fazule.
10
Osolíme, pridáme koriander a po 3 minútach odstavíme z platne.
11
Podávame s pečivom a surovou uhorkou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

447
kcal

1871
kJ

Makroživiny

01632476379 20.87 g65.93 g7.2 g17.55 g B S T Vl
Bielkoviny:20.87 g
Sacharidy:65.93 g
Tuky:7.2 g
Vláknina:17.55 g

Glykémia

index
26
kcal

nálož
17.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.9
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (20.87 g) Sacharidy (65.93 g) Tuky (7.2 g) Vláknina (17.55 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (18.9 %) Sacharidy (59.6 %) Tuky (14 %) Vláknina (7.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.