Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Karfiolové muffiny

Karfiolové muffiny

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko

Postup prípravy:

1
Karfiol umyjeme, očistíme a rozdelíme na ružičky.
2
V hrnci s vodou varíme 10 minút.
3
Potom ho scedíme a premiestnime do väčšej misy.
4
Pridáme lahôdkové droždie, vajcia, pretlačený cesnak, soľ, korenie, rozmarín a tymián.
5
Všetko rozmixujeme do podoby hutného cesta.
6
Pridáme nasekanú bazalku, nakrájané sušené paradajky, kúsky olív a nastrúhaný eidam.
7
Potom do zmesi vmiešame vyšľahané vaječné bielky.
8
Potom cesto presunieme do papierových košíčkov.
9
V rúre pri teplote 180 °C pečieme 30 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

125
kcal

524
kJ

Makroživiny

02571012 10.34 g7.83 g4.97 g3.89 g B S T Vl
Bielkoviny:10.34 g
Sacharidy:7.83 g
Tuky:4.97 g
Vláknina:3.89 g

Glykémia

index
18
kcal

nálož
1.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.69
kcal

cholesterol
43
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (10.34 g) Sacharidy (7.83 g) Tuky (4.97 g) Vláknina (3.89 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (33.6 %) Sacharidy (25.5 %) Tuky (34.8 %) Vláknina (6.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.