Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pšeno nákyp

Pšeno nákyp

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody, A3 - Vejce

Postup prípravy:

1
Sušené slivky na 2 až 3 hodiny namočíme do vody.
2
Pšeno nasypeme do sitka a opakovane sparíme vriacou vodou.
3
Potom pšeno nasypeme do hrnca s ryžovým mliekom, soľou a vanilkovým práškom.
4
Varíme 20 minút.
5
Potom kašu necháme čiastočne vychladnúť.
6
Medzitým nastrúhame jablká.
7
Zmiešame ich so škoricou, hrozienkami a časťou nasekaných lieskových orieškov (približne tretinu orechov odložíme).
8
Do kaše vmiešame dva žĺtky, sneh z dvoch bielkov.
9
Osladíme medom.
10
Polovicu pšena natlačíme na dno tortovej formy a na ne naukladáme namočené sušené slivky.
11
Na slivky dáme vrstvu strúhaných jabĺčok so škoricou.
12
Zmes pokryjeme druhou polovicou pšeno kaše.
13
Vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch približne 45 minút.
14
Dezert ozdobíme kolieskami sušených jabĺk.
15
Podávame posypané lieskovými orieškami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

240
kcal

1005
kJ

Makroživiny

0918263544 4.79 g36.59 g7.2 g4.91 g B S T Vl
Bielkoviny:4.79 g
Sacharidy:36.59 g
Tuky:7.2 g
Vláknina:4.91 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
13.6
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.14
kcal

cholesterol
37
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.79 g) Sacharidy (36.59 g) Tuky (7.2 g) Vláknina (4.91 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.1 %) Sacharidy (61.8 %) Tuky (26.2 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.