Kurzy ATAC

Nápoj ryžový (komerčná produkcia)

Kategória: Obilniny bezlepkové / Mlieka

Nápoj ryžový (komerčná produkcia)

Nutričné hodnoty (100 ml):

Energia kcal

50 kcal

Energia kJ

209 kJ

Bielkoviny

0.1 g

Sacharidy

9.5 g

Tuky

1 g

Vláknina

0.3 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (0.1 g) Sacharidy (9.5 g) Tuky (1 g) Vláknina (0.3 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (0.8 %) Sacharidy (79.9 %) Tuky (18.1 %) Vláknina (1.2 %)

Jedná sa o rastlinnú náhradku klasického mlieka vyrábanej z ryže (Oryza sativa) .

Ryžové mlieko a zdravie

Ryžové mlieko neobsahuje laktózu, je teda vhodné aj pre osoby trpiace intoleranciou laktózy. Mlieko neobsahuje lepok, je teda vhodné aj pre jedincov s neznášanlivosťou či alergiou na túto zložku. Je zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín. Na rozdiel od živočíšneho mlieka obsahuje minimum tukov. Ryžové mlieko má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Ryžové mlieko v kuchyni

Mlieko má typickú výraznú chuť a vôňu. Jeho použitie je rovnaké ako pri mlieku živočíšnom - je určené:
- pre priamu konzumáciu,
- do kaší,
- do smoothie,
- ako súčasť zálievok,
- do omáčok,
- na pečenie sladkostí...

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.