Energia kcal
259 kcal
Energia kJ
1083 kJ
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
50 g
Tuky
1.7 g
Vláknina
13 g
Jablko (malvice) je plod jablone (Malus), ktorá bežne rastie v podmienkach mierneho pásma. Existuje niekoľko druhov, kde tvar plodov je napospol rovnaký, ich hmotnosť sa pohybuje od 60 do 300 g.
Sušené jablko je bohatým zdrojom draslíka, má preto vplyv na činnosť srdca a ciev. Hodnota glykemického indexu sušeného jablka je stredná (vyššia ako u čerstvého). Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sušené jablko sa bežne pridáva do:
- dezertov,
- kaší.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>