Kurzy ATAC

Jablko sušené

Kategória: Ovocie / Sušené

Jablko sušené

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

259 kcal

Energia kJ

1083 kJ

Bielkoviny

2 g

Sacharidy

50 g

Tuky

1.7 g

Vláknina

13 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (2 g) Sacharidy (50 g) Tuky (1.7 g) Vláknina (13 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (3.2 %) Sacharidy (80.8 %) Tuky (5.9 %) Vláknina (10.1 %)

Jablko (malvice) je plod jablone (Malus), ktorá bežne rastie v podmienkach mierneho pásma. Existuje niekoľko druhov, kde tvar plodov je napospol rovnaký, ich hmotnosť sa pohybuje od 60 do 300 g.

Jablko sušené a zdravie

Sušené jablko je bohatým zdrojom draslíka, má preto vplyv na činnosť srdca a ciev. Hodnota glykemického indexu sušeného jablka je stredná (vyššia ako u čerstvého). Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Jablko sušené v kuchyni

Sušené jablko sa bežne pridáva do:
- dezertov,
- kaší.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.