Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Guláš z hlivy

Guláš z hlivy

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Najprv nakrájame cibuľu, hlivu i zemiaky na kocky.
2
V hrnci na olivovom oleji krátko pri stálom miešaní orestujeme cibuľu s hlivou.
3
Približne po troch minútach stiahneme teplotu na minimum a pridáme nakrájaný zemiak.
4
Ochutíme ešte sladkou paprikou, roztlačeným cesnakom, korením, soľou, majoránom a balzamikovým octom.
5
Dôkladne premiešame, podlejeme cca 2 dcl vody a pod pokrievkou dusíme ďalších 30 minút.
6
V priebehu varenia občas zmes premiešame.
7
Po uvarení necháme guláš chvíľu odstáť.
8
Podávame s pečivom a paprikou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

498
kcal

2083
kJ

Makroživiny

01633496682 16.55 g68.14 g12.05 g25.34 g B S T Vl
Bielkoviny:16.55 g
Sacharidy:68.14 g
Tuky:12.05 g
Vláknina:25.34 g

Glykémia

index
31
kcal

nálož
21.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.5
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (16.55 g) Sacharidy (68.14 g) Tuky (12.05 g) Vláknina (25.34 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (13.5 %) Sacharidy (55.5 %) Tuky (21.1 %) Vláknina (9.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.