Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Grilované bravčové plátky so špargľou

Grilované bravčové plátky so špargľou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A11 - Sezam

Postup prípravy:

1
Príprava mäsa: Olúpaný cesnak, soľ a korenie rozdrvíme a zmiešame s olejom.
2
Do tejto marinády naložíme na niekoľko hodín mäso.
3
Na niekoľko minút naložíme do rovnakej marinády aj cherry paradajky.
4
Potom ich spoločne s mäsom, ktoré posypeme sezamovými semienkami, vložíme na gril.
5
Paradajkám stačí 1-2 minúty grilovania, mäsu 10 minút.
6
Príprava špargle: Pri špargle olúpeme spodnú tuhšiu časť a vložíme do vriacej osolenej vody s pár kvapkami citróna.
7
Špargľa varíme len niekoľko málo minút, aby zostal krehký a chrumkavý.
8
Bravčové plátky so špargľou a paradajkami ozdobíme žeruchou.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

328
kcal

1372
kJ

Makroživiny

0816233139 32.88 g6.78 g17.86 g4.28 g B S T Vl
Bielkoviny:32.88 g
Sacharidy:6.78 g
Tuky:17.86 g
Vláknina:4.28 g

Glykémia

index
18
kcal

nálož
1.3
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
6.04
kcal

cholesterol
97.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (32.88 g) Sacharidy (6.78 g) Tuky (17.86 g) Vláknina (4.28 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (41 %) Sacharidy (8.5 %) Tuky (48 %) Vláknina (2.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.