Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Clafoutis

Clafoutis

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A3 - Vejce, A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Čerešne umyjeme a osušíme.
2
Nasypeme ich aj s kôstkou na dno koláčovej formy vymastené troškou masla.
3
V miske zmiešame pšeničnú múku spolu s brezovým cukrom.
4
Pridáme soľ, citrónovú kôru, vanilku, vajcia a žĺtky.
5
Zmes premiešame a potom do nej pomaličky zašľaháme ryžové mlieko.
6
Vlejeme mandľovú smotanu.
7
Pridáme rozpustené maslo a rozšľaháme.
8
Pripraveným cestom prelejeme čerešne.
9
Koláčovú formu vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov.
10
Koláč pečieme zhruba 35 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

177
kcal

739
kJ

Makroživiny

0510152025 4.39 g20.45 g6.88 g1.64 g B S T Vl
Bielkoviny:4.39 g
Sacharidy:20.45 g
Tuky:6.88 g
Vláknina:1.64 g

Glykémia

index
35
kcal

nálož
7.2
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.14
kcal

cholesterol
81.65
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (4.39 g) Sacharidy (20.45 g) Tuky (6.88 g) Vláknina (1.64 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (10.9 %) Sacharidy (50.6 %) Tuky (36.6 %) Vláknina (1.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.