Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Zubáč s červenou šošovkou

Zubáč s červenou šošovkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A6 -Sója

Postup prípravy:

1
Príprava zubáča: Filety osolíme a okoreníme.
2
Posypeme rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3
Necháme 10 minút odležať v chladničke.
4
Na rozpálenú panvicu s olejom vložíme filety a opražíme ich z oboch strán (3-4 minúty).
5
Príprava šošovky: Šošovku uvaríme v solenej vode do mäkka.
6
V sójovej smotane rozmiešame miso pastu.
7
Z uvarenej šošovky scedíme vodu.
8
V hrnci ju premiešame s olejom a smotanou s miso pastou.
9
Príprava zemiakov: V hrnci uvaríme v ľahko osolenej vode olúpané zemiaky.
10
Potom ich vidličkou roztlačíme na kašu.
11
Podávame ozdobené plátkom citróna.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

526
kcal

2200
kJ

Makroživiny

01122344556 44.33 g46.88 g15.52 g10.62 g B S T Vl
Bielkoviny:44.33 g
Sacharidy:46.88 g
Tuky:15.52 g
Vláknina:10.62 g

Glykémia

index
25
kcal

nálož
11.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.79
kcal

cholesterol
75
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (44.33 g) Sacharidy (46.88 g) Tuky (15.52 g) Vláknina (10.62 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (34.2 %) Sacharidy (36.1 %) Tuky (25.8 %) Vláknina (3.9 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.