Kategória: Strukoviny / Ostatné
Energia kcal
208 kcal
Energia kJ
867 kJ
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
10 g
Tuky
17 g
Vláknina
2 g
Sójová smotana je rastlinnou náhradou živočíšnej smotany. Vyrába sa zo sójových bôbov (Glycine max), často s pridaním rastlinného oleja a radu ďalších surovín (zahusťovadiel, ochucovadiel, stabilizátorov, emulgátorov a i.).
V porovnaní so smotanou vyrábanou zo živočíšnych zdrojov obsahuje sójová oveľa priaznivejší pomer jednotlivých skupín tukov – prevažujú nenasýtené nad nasýtenými. Sójová smotana má nízku hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Sójová smotana má široké využitie. Je možné ju použiť:
- ako ochucovadlo do čaju alebo kávy,
- do kaší,
- na zjemnenie polievok,
- do omáčok,
- ako súčasť smoothie,
- do dezertov.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>