Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A6 -Sója, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Tofu postrúhame na kúsky.
2
Zalejeme lieskovoorieškovým mliekom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3
Rozmixujeme do konzistencie tvarohu.
4
Presunieme do väčšej misy.
5
Pridáme banán, cukor, psyllium, vločky, maslo a zvyšok lieskovorieškového mlieka.
6
Zmes dôkladne rozmixujeme do podoby tekutejšej hmoty.
7
Do tej postupne zapracujeme pšeničnú a pohánkovú múku, pudingový a kypriaci prášok.
8
Hmotu rozdelíme na dve časti.
9
Väčšiu časť presunieme do bábovkovej formy.
10
Menší diel zafarbíme a ochutíme kakaom.
11
Tmavé cesto potom vlejeme na svetlejšiu časť bábovky.
12
Vložíme ju do rúry predhriatej na 170 stupňov.
13
Pečieme 50 minút.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

501
kcal

2096
kJ

Makroživiny

01836537189 12.99 g74.58 g10.88 g8.39 g B S T Vl
Bielkoviny:12.99 g
Sacharidy:74.58 g
Tuky:10.88 g
Vláknina:8.39 g

Glykémia

index
38
kcal

nálož
28.4
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.08
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (12.99 g) Sacharidy (74.58 g) Tuky (10.88 g) Vláknina (8.39 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11.3 %) Sacharidy (64.8 %) Tuky (20.4 %) Vláknina (3.5 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.