Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Pečený zemiak s dipom

Pečený zemiak s dipom

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Príprava zemiakov: Umyté stredne veľké zemiaky rozkrojíme na polovice.
2
Mierne osolíme, okoreníme a vložíme na rozpálenú panvicu s menším množstvom oleja.
3
Pod pokrievkou pečieme do mäkka približne 25 minút.
4
Príprava dipu: Orechy kešu namočíme na 20 minút do vlažnej vody.
5
Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a olúpeme.
6
Potom orechy s avokádom a malým množstvom balzamikového octu dôkladne rozmixujeme.
7
Zemiaky podávame s vychladeným dipom, nakrájanou zeleninou a semienkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

588
kcal

2459
kJ

Makroživiny

01325385063 15.72 g52.45 g32.1 g13.04 g B S T Vl
Bielkoviny:15.72 g
Sacharidy:52.45 g
Tuky:32.1 g
Vláknina:13.04 g

Glykémia

index
37
kcal

nálož
19.5
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
1.17
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (15.72 g) Sacharidy (52.45 g) Tuky (32.1 g) Vláknina (13.04 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (11 %) Sacharidy (36.5 %) Tuky (48.2 %) Vláknina (4.3 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.