Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Treska s paradajkovou omáčkou

Treska s paradajkovou omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A4 - Ryby, A7 - Mléko, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Sušené paradajky namočíme na hodinu do vody.
2
Príprava tresky: Tresku umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do rúry.
3
Pri teplote 170 ˚C pečieme 18 až 20 minút.
4
Príprava omáčky: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.
5
Vložíme ju na rozohriatu panvicu s olejom, pridáme prelisovaný cesnak, olivy a na kúsky nakrájané paradajky.
6
Krátko restujeme.
7
Doplníme o sušený rozmarín, tymián a dochutíme soľou a korením.
8
Podlejeme troškou vody a za občasného miešania 15 minút varíme.
9
Príprava polenty: Polentu nasypeme do hrnca s vriacou vodou a premiešame.
10
Akonáhle začne hustnúť, ochutíme ju pestom, pridáme kúsky namočených sušených paradajok a zamiešame.
11
Po 3 minútach varenia ju presunieme z hrnca na tanier a ozdobíme lístkami bazalky.
12
Potom na tanier pridáme upečenú tresku, ktorú prelejeme horúcou paradajkovou omáčkou.
13
Podávame ozdobené cherry paradajkami a lístkami rukoly.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

579
kcal

2421
kJ

Makroživiny

01735527087 36.17 g72.82 g13.11 g12.32 g B S T Vl
Bielkoviny:36.17 g
Sacharidy:72.82 g
Tuky:13.11 g
Vláknina:12.32 g

Glykémia

index
30
kcal

nálož
21.9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
2.09
kcal

cholesterol
90
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (36.17 g) Sacharidy (72.82 g) Tuky (13.11 g) Vláknina (12.32 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (25.3 %) Sacharidy (50.9 %) Tuky (19.7 %) Vláknina (4.1 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.