Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek, A3 - Vejce, A8 - Skořápkové plody

Postup prípravy:

1
Tekvicu hokaido rozkrojíme a vydlabeme z nej vláknitý stred so semienkami.
2
Dužinu nakrájame na malé kúsky.
3
Presunieme do misy a s konopným mliekom ich rozmixujeme do podoby jemného pyré.
4
Prisypeme múku, dve tretiny vločiek a psyllium.
5
Obohatíme o mandľové maslo, vajcia, mletý zázvor, med a škoricu.
6
Na záver do cesta pridáme polovicu sušených brusníc a kypriaci prášok.
7
Obsah misy dôkladne premiešame.
8
Prelejeme do nepriľnavej koláčovej formy.
9
Formu s cestom vložíme do rúry predhriatej na 160 stupňov.
10
Pečieme 50 minút.
11
Potom koláč vytiahneme z rúry a necháme chvíľu odležať.
12
Medzitým vytvoríme ovsenú posypku rozmixovaním zvyšku vločiek a sušených brusníc.
13
Koláč posypeme posypkou a ozdobíme tekvicovými semienkami.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

209
kcal

873
kJ

Makroživiny

0714202734 6.44 g28.12 g6.46 g6.17 g B S T Vl
Bielkoviny:6.44 g
Sacharidy:28.12 g
Tuky:6.46 g
Vláknina:6.17 g

Glykémia

index
32
kcal

nálož
9
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.13
kcal

cholesterol
55.5
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (6.44 g) Sacharidy (28.12 g) Tuky (6.46 g) Vláknina (6.17 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (12.5 %) Sacharidy (54.7 %) Tuky (27.1 %) Vláknina (5.7 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.