Kurzy ATAC

Múka ciroková

Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka

Múka ciroková

Nutričné hodnoty (100 g):

Energia kcal

368 kcal

Energia kJ

1536 kJ

Bielkoviny

7.3 g

Sacharidy

70.7 g

Tuky

3 g

Vláknina

7 g

Hmotnostné pomery makroživín

Bielkoviny (7.3 g) Sacharidy (70.7 g) Tuky (3 g) Vláknina (7 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.3 %) Sacharidy (80.5 %) Tuky (7.4 %) Vláknina (3.8 %)

Ciroková múka sa vyrába rozomletím zŕn ciroku (Sorghum).

Ciroková múka a zdravie

Ciroková múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používa na odvodnenie) a horčíka. Oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.

Ciroková múka v kuchyni

Ciroková múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.