Kategória: Obilniny bezlepkové / Múka
Energia kcal
368 kcal
Energia kJ
1536 kJ
Bielkoviny
7.3 g
Sacharidy
70.7 g
Tuky
3 g
Vláknina
7 g
Ciroková múka sa vyrába rozomletím zŕn ciroku (Sorghum).
Ciroková múka je bezlepková, je teda vhodná pre bezlepkovú diétu. Je bohatým zdrojom draslíka (u niektorých diét sa preto používa na odvodnenie) a horčíka. Oba prvky majú zásadný vplyv na správne fungovanie srdcovo-cievneho systému. Má strednú hodnotu glykemického indexu. Je to dôležitá informácia predovšetkým pre ľudí:
- s inzulínovou rezistenciou,
- postihnutých diabetom,
- v redukčných diétach.
Ciroková múka sa používa na výrobu:
- cestovín,
- múčnikov,
- kaší,
- pečiva,
- je možné ju použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.
Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.
Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.
Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.
Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi. p>