Kurzy ATAC
Tip: Poznáte svoj nutričný kvocient? Otestujte svoju nutričnú gramotnosť

Stopkový zeler s omáčkou

Stopkový zeler s omáčkou

Na prípravu potrebujete:

Alergény:

A1 - Lepek

Postup prípravy:

1
Sušené paradajky na pol hodiny namočíme do vlažnej vody.
2
Zrelé avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a vydlabeme lyžičkou dužinu zo šupky.
3
Vložíme ho do misky spoločne s paradajkami a vylisovanou šťavou z citróna.
4
Pridáme niekoľko lístkov čerstvého koriandra a menšie množstvo sušených čili papričiek.
5
Ručným mixérom celú zmes dôkladne rozmixujeme.
6
Tyčinky řapíkatého zeleru umyjeme a nakrájame na cca šesťcentimetrové kúsky.
7
Podávame s celozrnným kváskovým ražným chlebom.

Aplikácia ZOF

Unikátna výuková aplikácia ZOF vám prináša recepty spolu s komplexným nutričným hodnotením viac ako 70 charakteristík. Aplikácia je súčasťou našich on-line kurzov a predstavuje skvelý spôsob, ako skombinovať teóriu s praxou.

Nutričné vyhodnotenie

Energia

400
kcal

1674
kJ

Makroživiny

01123344657 8.41 g47.72 g15.67 g17.23 g B S T Vl
Bielkoviny:8.41 g
Sacharidy:47.72 g
Tuky:15.67 g
Vláknina:17.23 g

Glykémia

index
33
kcal

nálož
15.8
kJ

Soľ, cholesterol

sůl
0.88
kcal

cholesterol
0
kJ

Hmotnostné pomery živín

Bielkoviny (8.41 g) Sacharidy (47.72 g) Tuky (15.67 g) Vláknina (17.23 g)

Energetické pomery makroživín

Bielkoviny (8.6 %) Sacharidy (48.6 %) Tuky (34.4 %) Vláknina (8.4 %)

Kam ďalej?

Viac o výučbovej
aplikácii ZOF.

Otestujte svoju
nutričnú gramotnosť.

Pozrite sa na našu
ponuku kurzov.

Prečítajte si, ako naše kurzy
hodnotia absolventi.